This content shows Simple View

Presentació del curs

La comunitat d’Aprenentatge posa en marxa els seus engranatges iniciant el nou curs escolar amb nous projectes que vetllen per la innovació educativa, la qualitat de l’ensenyament i contribueixen en el creixement personal dels nostres nois i noies amb la finalitat que aconsegueixin l’èxit escolar.

L’Institut forma part del Grup Experimental del Plurilingüisme (GEP 2n any en llengua anglesa i GEP 1r any en llengua francesa); que impulsa el Departament d’Ensenyament i que consisteix, d’una banda, en organitzar el currículum augmentant les hores en què els nostres alumnes estan en contacte amb la llengua anglesa. Amb aquest programa el centre pretén que els nois i noies quan finalitzin els estudis de secundària obligatòria puguin acreditar un nivell de B1 en llengua anglesa.
D’altra banda, pel que fa a la llengua francesa, les famílies l’han pogués escollir com a primera llengua, això vol dir que els estudiants que realitzin aquest estudis en finalitzar l’educació secundària obligatòria acreditar an el B1 en llengua francesa, Aquesta titulació els ofereix la possibilitat de cursar el BATXIBAC i finalitzar els estudis postobligatòris amb una doble titulació.

Impulsem la robòtica, és un altre dels projectes que duem a terme. Esdevé una oportunitat per aprofundir de forma sistemàtica en el desenvolupament d’un conjunt d’activitats orientades al treball per projectes. Ofereix una nova forma d’ensenyar la tecnologia i estimular les vocacions tècniques en l’alumnat.

Iniciem el Programa de Servei Comunitari amb l’objectiu de garantir que els estudiants, al llarg de la seva trajectòria escolar, experimentin i protagonitzin accions de compromís cívic, aprenguin en l’exercici actiu de la ciutadania, i posin en joc els seus coneixements i capacitats al servei de la comunitat.

La nostra intenció es incentivar en cadascun dels nostres estudiants les capacitats pròpies a partir de dinàmiques on la interacció entre iguals intervindrà de manera directa en l’assoliment dels objectius curriculars a l’hora que enfortirà la cohesió social.

L’equip docent us desitja un bon curs escolar!

Rosa Carbó Ramos
Directora

 

img_1906 img_1949Dia Europeu de les Llengües a l’institut Serra de Miramar

El centre de secundària Serra de Miramar ha commemorat el El Dia Europeu de les Llengües, que se celebra cada 26 de setembre des de l’any 2001 a iniciativa del Consell d’Europa.
Els alumnes de cicle superior de l’ESO i de batxillerat han participat en un acte on el fil conductor han estat els autors que han marcat les referències literàries universals. Shakespeare, Baudelaire, Fontaine, Cervantes i Martorell han estat recitats en les llengües estudiades a l’institut: català, castellà, anglès i francès. Tot plegat responent al model de centre plurilingüe que s’esta desenvolupant a l’institut i promovent els estudis de batxibac.
A més, durant l’acte s’han recordat efemèrides al voltant de figures literàries de prestigi:

-80 anys de l’afusellament de Federico García Lorca
-100 anys de la mort de Rubén Darío
-7è centenari de la mort de Ramon Llull
-50 anys de la mort de Caterina Albert
-25 anys de la mort de Montserrat Roig

L’acte ha comptat amb la col·laboració artística d’alumnes que estudien dansa música, i la participació del professor de música de l’institut.
La diversitat lingüística present a Europa és un valor afegit que permet una millor entesa intercultural, és un element bàsic per entendre l’herència cultural i permet promocionar el plurilingüisme en aquest continent i arreu del món. I el món educatiu no pot quedar al marge d’aquesta realitat.

img_2025-copia

Continue reading ESTEL ROMEU RIVILLAS, ALUMNA DE L’INSTITUT SERRA DE MIRAMAR, HA OBTINGUT UN PREMI EXTRAORDINARI DE BATXILLERAT

Els Premis Extraordinaris de Batxillerat, creats l’any 1999, constitueixen el reconeixement oficial dels mèrits dels alumnes que demostren una preparació especial en aquests ensenyaments.

L’Estel és una alumna amb una trajectòria acadèmica excel·lent tant en l’Educació Secundària Obligatòria com a Batxillerat. En les proves per optar al Premi, que es puntuen sobre un total de 40 punts, l’Estel ha obtingut una puntuació de 37,5 punts.

estel1

Continue reading El 100% dels alumnes de l’institut superen les proves d’accés a la universitat (PAU).

El 100% dels alumnes de l’Institut superen les proves d’accés a la universitat (PAU).

Set dels 15 alumnes que s’han presentat a les PAU, tenen una nota d’accés superior a la mitjana catalana. Una alumna amb una nota de 9,128.

Tot el claustre de professors felicita als alumnes pels seus resultats i els encoratja a continuar els estudis superiors amb la mateixa dedicació i esforç que fins ara.

Felicitats també a les famílies de part de tot el professorat del centre.

IMG_0712L’ALUMNA DEL SERRA DE MIRAMAR PAULA RAMON FUERTES GUARDONADA AMB MEDALLA DE PLATA EN EL “CONCURS VENES TALENTOS”

El passat dissabte 4 de juny a les 11 hores es va fer lliurament de premis Coca-Cola del 39è “Premi de relat breu en català” i del 56 “Concurso de Jóvenes Talentos” a Port Aventura. L´alumna del Serra de Miramar Paula Ramon Fuertes, que competia amb un relat en llengua castellana, es va classificar en la categoria medalla de plata, juntament amb disset estudiants més provinents de diferents demarcacions de Catalunya. L´acte va concloure amb un espectacle de Port Aventura, “Revolution”. Felicitats Paula i familia.

P1030859

Continue reading ACTE DE GRADUACIÓ DE LA 2a. PROMOCIÓ DE BATXILLERAT DE L’INSTITUT SERRA DE MIRAMAR

TRES ALUMNES DEL SERRA AMB UNA TRAJECTÒRIA ACADÈMICA EXCEL·LENT OBTENEN UNA QUALIFICACIÓ SUPERIOR A 9 : Carolina Vives Espeso, Judit GassolPuigjaner i Estel Romeu Rivillas.

El passat 27 de maig l’Institut Serra de Miramar va celebrar la graduació de la seva segona promoció de batxillerat. L’acte, que va tenir lloc a la sala d’actes del centre,va comptar amb la presència de la Sra. M. Àngels González Estremad, Directora Territorial d’Ensenyament fins al mes de gener d’aquest any, que va actuar com a padrina de la promoció.

IMG_0606 còpia

La Sra. González Estremad va dedicar als alumnes un discurs entranyable i sincer que va emocionar tot el públic assistent. Les seves paraules van tenir com a tema central l’esforç com a eina fonamental per superar tots els reptes.

Continue reading L’NSTITUT SERRA DE MIRAMAR OFEREIX, EL PROPER CURS ESCOLAR, LA DOBLE TITULACBATXILLERAT I BACCALAUAT

L’Institut Serra de Miramar ha estat un dels centres autoritzats pel Departament d’Esenyament a impartir el programa Batxibac, fruit de l’acord entre els governs francès i espanyol per tal que l’alumnat que ho sol·liciti pugui obtenir la doble titulació de Batxillerat i Baccalauréat. Així, el proper curs 2016-2017 el centre oferirà al seu alumnat la possibilitat d’obtenir la doble titulació amb l’objectiu d’ampliar l’oferta postobligatòria prioritzant la qualitat educativa.

Continue reading 
top