This content shows Simple View

I jornada Batxibac

Benvolgut/da alumne/a i família,

Ens posem en contacte amb vosaltres per convidar-vos a la I Jornada Batxibac, que tindrà lloc el dimecres 25 de gener, a les 18.00h, a l’auditori de l’Institut Serra de Miramar de Valls. Aquesta activitat és oberta a tos els centres. Especialment va adreçada als alumnes de 4t d’ESO que cursin estudis de francès.

I jornada batxibac 2017

Continue reading Mòbils a la clase de socials

Enguany, a l’assignatura de ciències socials i amb la professora Marisa Parra, els alumnes de primer B han descobert una altra manera d’aprendre.

Per tal d’adquirir nous coneixements i revisar-ne d’antics, els alumnes es col·loquen en grups interactius. En aquestes agrupacions, no només es fan activitats escrites, sinó que també se’n fan online. I a fi que els alumnes no es copiïn les respostes en les activitats online, es contesta via mòbil.
L’activitat dels grups interactius amb els mòbils o sense és comptetitiva, divertida i d’ensenyament.

Montsant Rull (representant de 1rB)

img_8947 img_5858Formació i participació de familiars a l’Institut Serra de Miramar: Tertúlies literàries dialògiques

Les tertúlies literàries dialògiques són una de les actuacions d’èxit que es desenvolupa a la Comunitat d’Aprenentatge de l’Institut Serra de Miramar com a activitat de formació i participació de familiars en el centre.

La tertúlia de l’Institut Serra de Miramar engloba pares i mares, professorat, personal d’administració i serveis del centre i altres voluntaris/es que es reuneixen després de la lectura individual d’un llibre per tal de comentar-lo, afavorir la reflexió i extreure’n, conjuntament, les idees principals relacionades amb el món de l’educació.
El passat dimecres 23 de novembre, a la biblioteca de l’Institut, vam celebrar la primera tertúlia literària del curs escolar. La lectura escollida, Pilar Prim, de Narcís Oller, va ser conduïda per les professores de llengua i literatura del centre i alumnes de batxillerat que cursen la modalitat humanística, en concret, l’Andrea Serrano i l’Arnau Penas. Tots els tertulians vam compartir el fragment de la novel·la que havien escollit.

Sempre, al final de la tertúlia, sorgeixen vincles entre els participants: connexions literàries i del gust per la lectura que ajuden a alimentar la intel·ligència cultural de cadascú.

Fins a la propera!

Comunitat d’Aprenentatge: Institut Serra de Miramar

unnamedpilarprim


PLURILINISME: EL SERRA DE MIRAMAR, A LA TROBADA PEDAGICA GEP

L’Institut Serra de Miramar serà un dels 6 centres de tota Catalunya que rebrà la formació tant en anglès com en francès

El passat dilluns dia 3 d’octubre, una representació del centre de secundària va assistir a la Trobada Pedagògica GEP (Grup d’Experimentació per al Plurilingüisme), que va tenir lloc al CaixaForum de Barcelona. L’esdeveniment va consistir en la presentació de la formació d’enguany, la qual permetrà als docents assistents impartir assignatures no lingüístiques en una llengua estrangera, ja sigui l’anglès o el francès.

img_20161003_111128

Continue reading Premi Extraordinari de Batxillerat

Estel Romeu Rivillas, guardonada amb un Premi Extraordinari de Batxillerat en reconeixement al seu esforç, dedicació i excel·lència acadèmica i personal. La direcció del centre felicita a l’alumna, als docents i a la família, ja que han estat factors clau en la seva formació.
L’acte de lliurament es va celebrar el dilluns 24 d’octubre al Palau de la Generalitat de Catalunya. La Consellera d’Ensenyament , Sra. Meritxell Ruiz, va conduir l’acte. L’honorable Sr. Carles Puigdemont, President de la Generalitat de Catalunya va lliurat els premis als 55 guardonats, dels quals l’Estel és la tercera guardonada amb millor nota.

Institut Serra de MIramar 10 anys construint un escenari d’excel·lència i qualitat educativa.

 

img_2467

Continue reading Presentació del curs

La comunitat d’Aprenentatge posa en marxa els seus engranatges iniciant el nou curs escolar amb nous projectes que vetllen per la innovació educativa, la qualitat de l’ensenyament i contribueixen en el creixement personal dels nostres nois i noies amb la finalitat que aconsegueixin l’èxit escolar.

L’Institut forma part del Grup Experimental del Plurilingüisme (GEP 2n any en llengua anglesa i GEP 1r any en llengua francesa); que impulsa el Departament d’Ensenyament i que consisteix, d’una banda, en organitzar el currículum augmentant les hores en què els nostres alumnes estan en contacte amb la llengua anglesa. Amb aquest programa el centre pretén que els nois i noies quan finalitzin els estudis de secundària obligatòria puguin acreditar un nivell de B1 en llengua anglesa.
D’altra banda, pel que fa a la llengua francesa, les famílies l’han pogués escollir com a primera llengua, això vol dir que els estudiants que realitzin aquest estudis en finalitzar l’educació secundària obligatòria acreditar an el B1 en llengua francesa, Aquesta titulació els ofereix la possibilitat de cursar el BATXIBAC i finalitzar els estudis postobligatòris amb una doble titulació.

Impulsem la robòtica, és un altre dels projectes que duem a terme. Esdevé una oportunitat per aprofundir de forma sistemàtica en el desenvolupament d’un conjunt d’activitats orientades al treball per projectes. Ofereix una nova forma d’ensenyar la tecnologia i estimular les vocacions tècniques en l’alumnat.

Iniciem el Programa de Servei Comunitari amb l’objectiu de garantir que els estudiants, al llarg de la seva trajectòria escolar, experimentin i protagonitzin accions de compromís cívic, aprenguin en l’exercici actiu de la ciutadania, i posin en joc els seus coneixements i capacitats al servei de la comunitat.

La nostra intenció es incentivar en cadascun dels nostres estudiants les capacitats pròpies a partir de dinàmiques on la interacció entre iguals intervindrà de manera directa en l’assoliment dels objectius curriculars a l’hora que enfortirà la cohesió social.

L’equip docent us desitja un bon curs escolar!

Rosa Carbó Ramos
Directora

 

img_1906 img_1949Dia Europeu de les Llengües a l’institut Serra de Miramar

El centre de secundària Serra de Miramar ha commemorat el El Dia Europeu de les Llengües, que se celebra cada 26 de setembre des de l’any 2001 a iniciativa del Consell d’Europa.
Els alumnes de cicle superior de l’ESO i de batxillerat han participat en un acte on el fil conductor han estat els autors que han marcat les referències literàries universals. Shakespeare, Baudelaire, Fontaine, Cervantes i Martorell han estat recitats en les llengües estudiades a l’institut: català, castellà, anglès i francès. Tot plegat responent al model de centre plurilingüe que s’esta desenvolupant a l’institut i promovent els estudis de batxibac.
A més, durant l’acte s’han recordat efemèrides al voltant de figures literàries de prestigi:

-80 anys de l’afusellament de Federico García Lorca
-100 anys de la mort de Rubén Darío
-7è centenari de la mort de Ramon Llull
-50 anys de la mort de Caterina Albert
-25 anys de la mort de Montserrat Roig

L’acte ha comptat amb la col·laboració artística d’alumnes que estudien dansa música, i la participació del professor de música de l’institut.
La diversitat lingüística present a Europa és un valor afegit que permet una millor entesa intercultural, és un element bàsic per entendre l’herència cultural i permet promocionar el plurilingüisme en aquest continent i arreu del món. I el món educatiu no pot quedar al marge d’aquesta realitat.

img_2025-copia

Continue reading 
top